1:48 PM
Cu ce am lucrat pe Internet

În articolul Tumblr (publicat în August 2021) am prezentat o evoluție a rețelelor de socializare în navigarea mea pe Internet. În articolul prezent adaug toate soft-urile și serviciile online din Internet folosite de mine în prezent. Nu am insistat în cadrul articolului asupra descrierii caracteristicilor fiecărui software sau serviciu menționat deoarece am considerat că orice user care le folosește, le cunoaște. În continuare prezint soft- urile și serviciile din Internet pe care le- am folosit cu precădere.

Browsere: IE, Netscape, Mozilla Firefox, Opera, Maxthon, Yandex, Vivaldi, Brave, Google Chrome , MS Edge;

E-Mail: Yahoo, Hotmail, Yandex, Mail.ru, gmx, AOL, Zoho, Protonmail, Gmail;

Motoare de căutare: Internet Explorer, Netscape, Google, Bing;

Messenger: Yahoo, Facebook;

Chats: Radioclick;

Abonamente News pe e-mail: TechRepublic, ZDNET, WPbeginner, How To Geek, myonlinetraininghub;

Rețele sociale: Facebook, Twitter, YouTube;

Soft de prelucrare online: Wix, Notion.so, Veed.io, iloveimg, ilovepdf, MS Office, Ezgif; iloveimg, Stencil, gfycat, makememe, Kapwing, Stocksnap, ChatGPT, Bing- ChatGPT;

Blogs: Wordpress.com, Tumblr.com, Over-blog.com, Blogspot.ro, ucoz.com, Altervista.org;

Clouds:Dropbox, GoogleDrive, Zoho, Cloud.Mail.ru, Degoo, Yandex, Mega;

Aplicații mobile pe propriul pc: FoxitReader, GIMP, KompozerPortable, LibreOfficePortable, picpick, VisualBasic Portable.

Încă din anii 2005 am prezentat în câte o anexă din volumul de prelucrări statistice al proiectelor mele de urmărire a construcțiilor hidroenergetice o idee preluată dintr-o pagină citită pe Internet (aparținând probabil unei cercetări privind crearea unui cloud pe un server dedicat). Nu m- am bucurat de o deschidere adecvată la nivelul beneficiarului lucărilor mele, care nu le- a interpretat favorabil. Ulterior de la nivelul mai înalt al firmei beneficiare s- au primit semnale pozitive, dar eu în 2009 am ieșit la pensie și am avut timp destul pentru a studia lucrul on line. Am lucrat cu datele înregistrate pe dischete, cd-rom și dvd, până la memorii mobile, pentru ca în final odată cu înființarea norilor (clouds) gratuiți mi- am creat conturi pe site- uri cu mărimi de înmagazinare mai mari. Menționez că datele cu care am lucrat sunt publice: încărcări din niveluri, temperatura aerului, debite afluente, subpresiuni, deplasări absolute măsurate cu pendule, deplasări relative măsurate cu cleme dilatometrice, deplasări absolute măsurate în spațiu prin metode topo, niveluri piezometrice în umpluturi și niveluri hidrodinamice măsurate în avalul frontului de retenție. S- au calculat valorile statistice pe diferite perioade de timp, inclusiv, mediile lor mobile pe diverse perioade, medii, minime, maxime, coeficienți de corelație între încărcări și deplasări, rate lunare, trimestriale, anuale pentru diverse șiruri. S- au estimat câte o ecuație de 11- 13 coeficienți a deplasărilor măsurate la fiecare pendul, funcție de încărcări, cu verificarea încadrării măsurătorilor cu estimările din ultimul an. Toate valorile prezentate mai sus au fost prezentate în grafice de mărimea B5- A4. S-au folosit programe similare cu MS Office, gratuite, în care în afara introducerii datelor primare restul operațiunilor repetitive s- au putut efectua cu macros (programe VBA).

A venit pandemia de Covid- 19 din 2020 și s- au îndeplinit cele scrise în anexa respectivă. Toți cei care au putut lucra on line, au beneficiat de salarii întregi dacă și- au îndeplinit sarcinile.

Cuvantul Cloud provine din limba engleza, unde inseamna “nor” si sugereaza un spatiu de stocare virtual, care se afla pe un server. Adica stochezi datele intr-un loc pe care nu-l vezi cu ochii tai. A utiliza cloud este ca si cum ai utiliza calculatorul altcuiva. Fara sa-ti pese de achizitie, mentenanta, curent sau upgrade. Localizarea spatiului de stocare si caracteristicile tehnice nu sunt vizibile utilizatorului, dar fiecare user are acces instantaneu la datele sale, oricand si de oriunde: de pe calculator, laptop, tableta, telefon, LCD. Datele respective pot fi documente, imagini, emailuri, chiar website-uri si platforme de comunicare.

Avantaje ale utilizarii de servicii cloud:

  • Sunt accesibile;

  • Sunt sigure;

  • Sunt extensibile și scalabile.

Este un concept modern în domeniul computerelor și informaticii, reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii. Practic, cloud-ul permite utilizatorilor să folosească orice tip de aplicație fără instalare și să acceseze fișiere de la orice calculator cu acces la internet.

LiveHosting Blog – Ce este cloud-ul? 100 de persoane, 100 de raspunsuri diferite

4 servicii gratuite de stocare în cloud mai mult decât utile - Pentru Prieteni | pentruprieteni.com

Categorie: Culegeri | Vizualizări: 46 | Adăugat de: liviu2006 | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar