10:52 AM
Ar trebui să opresc computerul noaptea?

Ca punct de referință, opriți computerele noi o dată pe zi și lăsați dispozitivele mai vechi pornite. Deși este larg acceptat faptul că toate computerele și laptopurile ar trebui să fie oprite în fiecare noapte, există câteva avertismente care indică faptul că nu este necesară o oprire zilnică. O oprire completă a mașinii dvs. înseamnă că totul este oprit și componentele interne nu mai funcționează. Când vă îndepărtați de computer pentru o perioadă scurtă de timp, o oprire completă poate fi excesivă. Alternativ, puneți dispozitivul în repaus sau hibernare în Windows, pentru a pune componentele interne într-un mod de consum redus. Un computer utilizat frecvent, care trebuie oprit în mod regulat, trebuie oprit doar cel mult o dată pe zi. Când computerele pornesc de la oprire, există o creștere a puterii. Dacă faceți acest lucru frecvent pe tot parcursul zilei, puteți reduce durata de viață a computerului. Cel mai bun moment pentru o oprire completă este când computerul nu va fi utilizat pentru o perioadă lungă de timp. Lăsarea computerului pornit dăunează puțin computerelor moderne. Cu toate acestea, când computerul este pornit, ventilatorul funcționează pentru a răci componentele mașinii. Când rulează constant, va scurta ușor durata de viață. În plus, incidentele externe, cum ar fi scăderea dispozitivului sau supratensiuni neașteptate de energie în timp ce computerul este pornit, pot provoca daune hardware semnificative sau pierderi de date evitabile.

# 1 - Durată de viață extinsă

Chiar dacă vă folosiți computerul pe tot parcursul zilei și în fiecare zi, puteți contribui la prelungirea duratei de viață a dispozitivului închizând la sfârșitul zilei. Durata de viață a bateriei unui laptop se va reduce semnificativ după aproximativ 300 de cicluri de încărcare și un monitor LCD are doar aproximativ 15.000 de ore (2 ani) de utilizare. De asemenea, atunci când un computer este pornit, acesta generează căldură. Chiar în timp ce ventilatorul funcționează, această căldură uzează părți și scurtează durata de viață a computerului. Din acest motiv, oprirea computerului după o zi de muncă ar putea prelungi durata de viață a dispozitivului cu luni sau chiar ani.

# 2 - Performanță îmbunătățită a computerului

Câteva probleme de performanță ale computerului pe care le puteți remedia sau evita prin închiderea zilnică: Driver- ul se blochează. Drivere pentru plăci grafice, drivere de imprimantă, drivere pentru monitor și aproape orice alt driver la care vă puteți gândi se pot bloca sau funcționa defectuos. Când opriți computerul în fiecare zi, acesta oferă sistemului dvs. șansa de a remedia acele blocări și de a reporni driverul în mod corespunzător. Acapararea de memorie. Uneori, programele încep să-ți utilizeze memoria. Când fac acest lucru, acest lucru poate încetini sau chiar îngheța sistemul. Când opriți, sistemul computerului dvs. va opri acest consum de memorie care cauzează probleme. Defecțiune Wi-Fi. Wi-Fi este excelent, dar uneori nu funcționează, indiferent de câte ori rulați instrumentul de diagnosticare. În acest caz, închiderea computerului vă poate ajuta să reîncărcați corect instrumentul Wi-Fi.

# 3 - Protecție împotriva supratensiunii

Când lăsați computerul pornit 24/7, există întotdeauna șansa ca acesta să se poată deteriora în timpul unei furtuni. Creșterile de putere vă pot distruge computerul, vă pot costa financiar și vă pot pierde date nesalvate sau date care nu au fost copiate în cloud.

# 4 - Economisiți bani

Rularea computerului non-stop vă costă bani. Costul energiei electrice nu este singura preocupare pe care ar trebui să o aveți în ceea ce privește computerele care sunt lăsate să lucreze non-stop. Costul pentru repararea sau înlocuirea echipamentelor se poate adăuga rapid. Adesea mai convenabil este să reparați computerele decât să le înlocuiți.

# 5 - Mai puține întreruperi

La majoritatea utilizatorilor, computerul dvs. este configurat pentru a primi notificări. Acest lucru poate deveni o perturbare gravă dacă nu lucrați pe computer și trebuie să vă concentrați asupra altceva. Zgomotul de pe computer poate fi o distragere a atenției atunci când încercați să vă gândiți la o chestiune importantă. Închizând computerul când știți că ați terminat cu el pentru o zi sau cel puțin câteva ore, puteți contribui la minimizarea numărului de întreruperi pe care trebuie să le suportați în timpul zilei de lucru.

# 6 - Confidențialitate

Atunci când vă lăsați computerul să ruleze peste noapte sau când plecați pentru o zi, există întotdeauna riscul ca cineva să poată accesa fișierele dvs. cu date confidențiale.

# 7 - Programează-ți închiderea

Dacă doriți să evitați să puneți în pericol sănătatea sistemului dvs. chiar și atunci când sunteți prea ocupat pentru a vă aminti să închideți, puteți programa o oprire. Dacă opririle computerului sunt programate va fi mai ușor să prelungiți durata de viață a dispozitivului, oprindu-l în fiecare zi. În concluzie: dacă vă folosiți computerul de mai multe ori pe zi, lăsați-l să funcționeze cel puțin toată ziua; dacă îl folosiți dimineața și noaptea, îl puteți lăsa și peste noapte; dacă utilizați computerul doar câteva ore o dată pe zi, sau mai rar, opriți-l când ați terminat.

  1. Pandasecurity- Turn computer off

  2. Smokeball- 7 motive pentru care ar trebui să închideți computerul în fiecare zi

  3. Lifehacker- Este rău să opresc computerul în mod regulat sau să-l las pornit tot timpul?

  4. Wtop- Ar trebui să opriți computerul în fiecare seară sau să îl lăsați pornit?

  5. Lifewire- Ar trebui să opriți computerul când nu este utilizat

  6. Computer Hope- Este mai bine să lăsați computerul pornit sau să îl opriți

  7. Reddit- Vă închideți computerul în fiecare seară? (Partea 2: răspunsuri de la diferiți producători de piese cu privire la ceea ce este mai sigur pentru componentele dvs.)

Categorie: Culegeri | Vizualizări: 120 | Adăugat de: Fastfood | Evaluare: 4.0/2
Total comentarii : 0