11:31 PM
Windows 10 nu vă permite să utilizați aceste nume de fișiere

Toate sistemele de fișiere acceptate de Windows utilizează conceptul de fișiere și directoare pentru a accesa datele stocate pe un disc sau dispozitiv. Toți dezvoltatorii Windows care lucrează cu API-urile Windows pentru fișiere și dispozitive ar trebui să înțeleagă diferitele reguli, convenții și limitări ale numelor pentru fișiere și directoare. Windows API este o interfață destinată programării aplicațiilor pentru sistemul de operare Microsoft Windows (API este acronimul din limba engleză pentru Application Programming Interface). Într- un articol mic am citit în How To Geek despre aceste nume neacceptate. În continuare am apelat la un site sigur de documentare al MS Windows. Următoarele reguli fundamentale permit aplicațiilor să creeze și să proceseze nume valide pentru fișiere și directoare, indiferent de sistemul de fișiere:

  • Utilizați un punct pentru a separa numele fișierului de bază de extensia din numele unui director sau al unui fișier.
  • Utilizați o bară oblică oblică inversă (\) pentru a separa componentele unui traseu. Bara oblică inversă împarte numele de fișier de la calea către acesta și un nume de director de la un alt nume de director într-o cale. Nu puteți utiliza o bară oblică inversă în numele fișierului sau directorului real, deoarece este un caracter rezervat care separă numele în componente.
  • Utilizați o bară oblică inversă după cum este necesar ca parte a numelor de volum, de exemplu, "C:\" în "C:\path\file" sau "\\server\share" în "\\server\share\path\file" pentru numele Convenției universale de denumire (UNC).
  • Nu vă asumați sensibilitatea la caz. De exemplu, luați în considerare numele ROMCAR, ROmcar și Romcar ca fiind aceleași, chiar dacă unele sisteme de fișiere (cum ar fi un sistem de fișiere compatibil POSIX) le pot considera diferite. Rețineți că NTFS acceptă semantica POSIX pentru sensibilitatea la caz, dar acest lucru nu este comportamentul implicit.
  • Desemnarea volumului (literele de unitate) sunt în mod similar insensibile la litere mari și mici. De exemplu, "C:\" și "c:\" se referă la același volum.
  • Utilizați orice caracter din pagina de cod curentă pentru un nume, inclusiv caractere unicode și caractere din setul de caractere extinse (128-255), cu excepția următoarelor:
  • Următoarele caractere rezervate:

< (mai puțin de)

> (mai mare decât)

: (două puncte)

" (citat dublu)

/ (bară oblică înainte)

\ (bară oblică inversă)

| (bară verticală sau țeavă)

? (semn de întrebare)

* (asterisc)

  • Valoarea întreagă zero, denumită uneori caracterul ASCII NUL.
  • Caractere ale căror reprezentări întregi se află în intervalul de la 1 la 31, cu excepția fluxurilor de date alternative în care aceste caractere sunt permise.
  • Orice alt caracter pe care sistemul de fișiere țintă nu îl permite.

Utilizați o perioadă ca o componentă de director într-o cale pentru a reprezenta directorul curent, de exemplu ".\temp.txt".

Utilizați două perioade consecutive (..) ca o componentă de director într-o cale pentru a reprezenta părintele directorului curent, de exemplu ".. \temp.txt".

Nu utilizați următoarele nume rezervate pentru numele unui fișier:

CON, PRN, AUX, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8 și LPT9. De asemenea, evitați aceste nume urmate imediat de o extensie; de exemplu, NUL.txt nu este recomandată.

Nu încheiați un fișier sau un nume de director cu un spațiu sau o perioadă. Deși sistemul de fișiere de bază poate accepta astfel de nume, shell-ul Windows și interfața cu utilizatorul nu. Cu toate acestea, este acceptabil să se specifice o perioadă ca prim caracter al unui nume. De exemplu, ".temp".

Puteți crea în continuare foldere CON, PRN cu [Alt]+255 (NumPad)

  1. Creați un folder nou sau faceți clic pe opțiunea de redenumire pentru un folder existent.
  2. Ștergeți tot textul scris în câmpul nume.
  3. Apăsați și mențineți apăsată tasta ALT și tastați 255 pe "Numpad". Pe măsură ce introduceți combinația de taste, nu veți vedea nimic tastat în câmpul nume.
  4. După aceasta, tastați numele dorit și apăsați Enter. Sau nu introduceți niciun nume pentru a crea un folder Windows fără nume.

Combinația de taste ALT+255 permite adăugarea unui caracter invizibil suplimentar pentru a crea un nume de folder CON sau PRN acceptat.

HowToGeek-Windows 10 still wont let you use these file names reserved in 1974

Naming Files, Paths, and Namespaces - Win32 apps | Microsoft Docs

 

Vizualizări: 94 | Adăugat de: liviu2006 | Evaluare: 4.0/1
Total comentarii : 0
avatar