1:35 PM
Vezi ce conțin unitățile din PC- ul dvs. cu Space Sniffer

În postarea, cu un nume apropiat editată în 12 Ianuarie 2017 de către Scott St. Gelais  este descrisă o aplicație portabilă Space Sniffer pe care eu nu am folosit- o. Am descărcat arhiva respectivă de la adresa și am dezarhivat- o alături de aplicațiile mobile pe care le folosesc.  Nu am menționat soft- ul respectiv în postarea mea: Ce programe folsesc din și pentru Windows 10 (I) .

 

Dar să revenim la Space Sniffer. SpaceSniffer este un analizor freeware de spațiu pe PC de la Uderzo Software pentru platformele Microsoft Windows . Folosește o har pentru a vizualiza utilizarea discului. Este indicat pentru afișarea bibliotecilor de videoclipuri, muzică sau poze și dacă doriți să vedeți cât de mari sunt. De asemenea cu el puteți evidenția fișierele mari. Scott St. Gelais l- a testat pe Windows 2000, XP, Vista, 7, 8. Eu l- am încercat puțin pe Windows 10 Pro 2004 și a mers. Windows Built-in File Explorer funcționează excelent atunci când vine vorba de accesarea fișierelor sau folderelor. Dar când vine vorba de găsirea de fișiere și foldere mari, poate fi greoi. Space Sniffer este un instrument de vizualizare grafică care folosește blocuri într-o hartă pentru a afișa conținutul unei unități. Cu cât pătratul este mai mare, cu atât ocupă mai mult spațiu. Când porniți Space Sniffer , vi se solicită să alegeți o unitate sau o cale pe care doriți să o vizualizați. După ce ați selectat una, faceți clic pe Start și Space Sniffer efectuează o scanare completă. Când apare harta tree, puteți trece cursorul peste numele unui fișier sau folder pentru a obține mai multe informații. Iar pentru a mări un folder, tot ce trebuie să faceți este să faceți dublu clic pe el.

Ecran principal

Opțiunile meniului sunt: 1.File: New, Export to file, Exit;

2. Edit: Configure;

3. Windows: Show Log Console, Tile Horizontally, Tile Vertically, Cascade, Minimize all, Close, C:, D:, E:, F:

4. Help: Filtering Help, Tugging help, Command line help, Check for update, Support this project!, About

(1. Fișier: Nou, Export în fișier, Ieșire;

2. Editați: configurați;

3. Windows: Afișați consola de jurnal, Plăci orizontale, Plăci verticale, Cascadă, Minimizare totală, Închidere, C :, D :, E :, F:

4. Ajutor: Ajutor pentru filtrare, ajutor pentru tragere, ajutor pentru linia de comandă, verificare actualizare, Sprijiniți acest proiect !, Despre)
Ecranul principal din interiorul Space Sniffer

Prima dată când rulați Space Sniffer , se deschide cu setări implicite, care pot fi copleșitoare pentru mulți utilizatori. Dar dacă accesați meniul de configurare ( Editare> Configurare ), puteți personaliza afișajul după cum doriți. De exemplu, puteți schimba culorile utilizate pentru fișiere și foldere, aspectul casetelor ( umbră, halo etc. ) și animația zoom. De asemenea, puteți modifica fontul și dimensiunea elementului.

Ecranul configurării

Există câteva setări de configurare pe care vă recomand să le activați. Pentru a vă asigura că vedeți totul într-o unitate sau pe o cale, asigurați-vă că sunt selectate Afișați spațiu liber în vizualizări noi și Afișați spațiu necunoscut în vizualizări noi .

Și când terminați de configurat Space Sniffer , acesta vă scrie preferințele într-un fișier de configurare. În acest fel, va apărea la fel de acum înainte până când ștergeți fișierul de configurare. O altă caracteristică interesantă este că puteți exporta vizualizarea curentă în Space Sniffer într-un fișier text. Această caracteristică este, de asemenea, personalizabilă, cu mai multe configurații încorporate.

Cum se tipărește un raport

SpaceSniffer vă permite să întocmiți un raport text al căutărilor dvs.:

  • În primul rând, filtrați fișierele de care aveți nevoie pentru a raporta și navigați la folderul care va fi „rădăcina” raportului.
  • Apoi, selectați comanda File / Export din meniul principal SpaceSniffer. Interfața modulului de export va apărea pe ecran.
  • Alegeți una dintre configurațiile de export disponibile. SpaceSniffer vine cu câteva configurații încorporate gata de utilizare, dar dacă doriți le puteți personaliza, adăuga și elimina. 
  • Apăsați butonul de export din bara de instrumente de sus și salvați raportul text rezultat ca fișier.

Cum să ascunzi temporar acele fișiere mari

Uneori, un fișier foarte mare apare în cale și vă împiedică să vedeți mai multe fișiere mai mici. Acest lucru poate fi enervant, dar cu etichetarea fișierelor puteți rezolva problema:

  • Trebuie doar să setați o etichetă care să excludă filtrul, cum ar fi |:red(aceasta ascunde fișierele etichetate cu roșu).
  • Apoi, pur și simplu plasați mouse-ul pe fișierul enervant și apăsați CTRL+1 sau pur și simplu 1 dacă câmpul de filtrare nu este focalizat.
  • Fișierul este etichetat și va dispărea, lăsând mai mult spațiu pentru afișarea fișierelor mai mici.
  • Când veți avea suficient spațiu, pur și simplu eliminați filtrul de fișiere pentru a vedea totul din nou. Dacă doriți să afișați numai fișiere etichetate, transformați filtrul de excludere într-un filtru inclus, eliminând caracterul conductei de pornire.

Sfaturi și trucuri

Concluzii: PCWorld și-a încheiat recenzia pronunțându-l drept o „descărcare recomandată”,  iar Freewaregenius.com l-a numit „un program foarte bine realizat, simplu, intuitiv, elegant și foarte util”. Recenzenții și utilizatorii au observat că prezentarea hărții arborescente (tree) „poate fi uneori cam copleșitoare” sau „dezordonată și mai complexă decât este necesar”, dar a ajuns la concluzia că a fost „eficientă”. Părerea mea proprie este că merită a fi încercat din următoarele motive :

 

Categorie: Culegeri | Vizualizări: 108 | Adăugat de: liviu2006 | Evaluare: 4.0/2
Total comentarii : 0
avatar